5 דברים שכל עסק מתחיל חייב להכיר ולבצע

1.     קרן השתלמות – קרן השתלמות היא המוצר הפיננסי הטוב ביותר עבור כל עסק מתחיל וגם פרטי. לקרן השתלמות קיימת האפשרות למשוך את הכסף לאחר 6 שנים ללא תשלום של מס רווחי הון (נכון לכתיבת שורות אלו מדובר על מס של 25%). ככה שמדובר בכלי פיננסי הטוב ביותר לכל עסק וזהו הדבר הראשון שאתם צריכים לדאוג לו מבחינה פיננסית. את ההפקדה אפשר לבצע בצורה חודשים עוקבת או פעם בשנה בהתאם לנוחיות ולתזרים הנוכחי שיש לעסק. חשוב לציין שבגלל שמדובר בכלי מאוד אטרקטיבי ואין כמעט בעל עסק שאין לו קרן השתלמות קיימת מכסת מקסימום לסכום אותו ניתן להפקיד בשנה הנהנה מפטור מס רווחי הון והוא: 18,480 ש"ח, אך חשוב להבין שההפקדה נגזרת מההכנסה החייבת בפועל (סך הכנסות בניכוי הוצאות המותרות) והטבת המס היא עד 4.5% מההכנסה החייבת בפועל או 18,840 הנמוך מביניהם ועל כן נותנת לו עדיפות על כל כלי פיננסי אחר.

 

2.     קרן פנסיה – הטעות מספר אחת של עסקים וותיקים זה חוסר היכולת להפקיד לקרן פנסיה. הרי קרן פנסיה באה להציל אתכם ביום סגרירי שבוא העסק שלכם לא יתפקד כרגיל או בערוב ימיכם כאשר אתם תצטרכו את הכסף. את הטעות הזאת רואים בעיקר בעסקים וותיקים שבו בעל העסק לא דאג כראוי, להפקיד לקרן פנסיה ובזבז את כל המזומן על דברי פאר. אז אל תעשו את הטעות הזאת גם, אנא דאגו להפקדה קרן פנסיה שמבוצעת בצורה אוטומטית (חודשית) בהתאם למדרגת המס וליכולת התזרימית של העסק זוהי לא מותרות זאת חובה. להלן טבלה המסכמת את חובת ההפקדות לקרן הפנסיה:

 

עד גובה הכנסה (שנתית)

שיעור ההפקדות (חובה)

סכום ההפקדה השנתי

מ-1 ש"ח עד 63,306 ש"ח

4.45%

2,817.12 ש"ח

מ-63,307 ש"ח ועד 126,613 ש"ח

12.55%

7,944.9 ש"ח

על כל שקל מעל 126,613

אין חובת הפקדה

0 ש"ח

סה"כ הפקדות בשנה

 

10,762.02 ש"ח

 

במידה וגובה ההכנסה השנתית הינו מעל 126,613 ש"ח אנו ממליצים להפקיד את המקסימום האפשרי שלא מפריע או פוגע בפעילות השוטפת והתזרימית של העסק (צריך לבצע פעילות עסקית של העסק) לבדוק חודש מייצג ולהבין מהי הכמות המקסימלית שניתן להפקיד לקרן הפנסיה ואותה להפקיד – אתם לא מבינים בכלל כמה זה יכול לעזור לכם בהמשך.

 

3.     צוות תומך – יועץ עסקי, רו"ח, עו"ד

כל עסק קטן או גדול צריך בתחילת דרכו צוות תומך שידאג לכל הפרטים הקטנים החל מעו"ד לכל ענייני החוזים, אם מדובר בהסכם מייסדים או כל הסכם אחר חשוב שיהיה לכם עו"ד שתוכלו להתייעץ איתו גם בהמשך.

כמובן שצריך גם רואה חשבון שיטפל בכל מה שקשור לדוחות הרווח וההפסד שמוגשים למס הכנסה והחשבוניות שצריך לשלוח לרשויות המס, אין אפשרות ללא רו"ח.

יועץ עסקי, עסקים בעיקר בתחילת דרכם חייבים להתלוות אל יועצים עסקיים שיוכלו לדאוג לכל צרכיהם ההתחלתיים שיכוונו להם את המצפן לכיוון שאליו הם צריכים ללכת, בכדי להוביל את העסק להצלחה ולנהל אותו באופן האידיאלי ביותר, מומלץ להתייעץ עם יועץ עסקי שיסייע לכם להבין כיצד להתנהל נכון בעולם העסקים. לא כל בעלי העסקים ניחנו במיומנויות עסקיות, לכן רצוי, לפחות בתחילת הדרך, להיעזר בבעלי מקצוע שזהו תפקידם – לייעץ לעסקים.

חלק מהעבודה עם יועץ עסקי, הוא כמובן בניית תוכנית עסקית נכונה שמתאימה לכל עסק שונה בתחילת דרכו.

 

4.     ביטוח – אם יש לכם עסק שנותן שירותים מסוכנים או לא מסוכנים או שמחזיקים עובדים במשרד חשוב מאוד לדאוג ולוודא שיש ביטוח תקין ותקף שקשור לפעילות העסק. אם זה רשלנות רפואית או מקצועית, ביטוח תאונות לעובדי גובה לדוגמא או כל ביטוח רלוונטי אחר שקשור לתחום עיסוקה של החברה, יש לוודא שביטוח זה בתוקף. חס וחלילה קורה שהביטוח שלכם לא בתוקך וקרה מקרה אתם עלולים למצוא את עצמכם בלי כלום!

5.     ניהול משימות ועבודת שיווק – אם העסק שלכם ממש רק בהתחלה, אתם צריכים לחשוב על תוכנית עבודה שיווקית ואיך לנהל את כל האופרציה הזאת! ניהול משימות בצורה יומיומית עם משימות יומיות, משימות שבועיות ומשימות חודשיות הן הכרחיות לניהול תקין, בדיוק כפי שתוכנית חומש היא הכרחית לניהול תקין של המדינה. בנוסף חשוב וכדאי לחשוב על ניהול נכון של משאבי השיווק שלכם, להבין מה מגיע לקהל היעד האם אתם משלמים ללידים ומה יחסי ההמרה שלכם מבחינה שיווקית, האם אתם מצליחים בצורה אורגנית להגיע ללקוחות פוטנציאליים חדשים וכו'. חשוב לשבת עם מומחה שיווק ולתכנן בצורה נכונה את עבודה השיווק שלכם.


לתאום פגישה השאר פרטים

דילוג לתוכן